Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

A kábítószermentes Magyarország kormánya a Seychelle-szigetekre küld drogprevenciós szakembereket

A Nemzeti Drogstratégia alapján ma hivatalosan kábítószermentes Magyarország, talán ezért is küld a magyar kormány drogprevenciós szakembereket inkább a Seychelle-szigetekre.

Szijjártó Péter Magyarország és a Seychelle Köztársaság közötti fontos megállapodások között említette, hogy “Magyarország drogprevenciós szakemberek, egészségügyi dolgozók, orvosok és pszichológusok képzésével fogja segíteni a Seychelle-szigetek kábítószerellenes küzdelmét, már idén decembertől kezdve”.

Mindeközben Magyarországon lassan két éve lejárt a nemzeti drogstratégia, melyben szó szerint ez áll: “A stratégia távlati célként a kábítószermentes Magyarország elérését tűzi ki 2020-ig, annak ellenére, hogy a világban és a Magyarországon belül tapasztalható tendenciák alapján ez irreálisnak tűnhet”. Az iskolákban csak olyan külsős személy/szervezet tarthat drogprevenciós foglalkozást, akit/amit a jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vett, de a lista még nem létezik, sőt még azt sem lehet tudni, milyen kijelölt szerv dönt arról, ki érdemes erre a feladatra. A drogcsempészet ellen egy magyar cég kiberbiztonsági központot hoz létre az országban az Eximbank 17 millió dolláros hitelkeretének segítségével, részben a drogcsempészet és a kalózkodás elleni védekezés jegyében.

A miniszter szerint az illegális drogcsempészet egyre súlyosabb globális kihívást jelent, ráadásul az utóbbi időben megváltoztak a csempészútvonalak a legfrissebb afganisztáni fejlemények miatt. Szijjártó Péter nemrégen október végén az Európa Tanács Kábítószerrel és Függőségekkel Foglalkozó Együttműködési Csoportja, az úgynevezett Pompidou Csoport fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett rendezvény megnyitóján veszélyesnek nevezte „néhány liberális európai kormánynak a droghasználat legalizálására, de legalábbis liberalizálására vonatkozó politikáját”, mert ez szerinte fenyegetést jelent a társadalmak egészségére, és növeli a kábítószerek iránti keresletet, ami pedig a szervezett bűnözés erősödésével jár, noha a szervezett bűnözők az illegálisan terjesztett kábítószer eladásából élnek, nem pedig a liberalizált szerekéből.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20211109_A_Seychelleszigetekre_kuld_drogprevencios_szakembereket_a_kabitoszermentes_Magyarorszag_kormanya

Vissza az általános hírekhez