Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Bemutatkozik a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

A ZEFI tevékenysége a betegségmegelőzés, Zugló kerületében folyó egészségügyi és prevenciós programokkal, civil kezdeményezések és szervezetek összehangolásával foglalkozunk. Átfogó célunk, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, hogy minél egészségtudatosabban tudjuk élni az életünket, legyünk kicsik vagy nagyok.

Munkánkat dietetikus, gyógytornász, edző, mentálhigiénés és népegészségügyi szakemberek, szakorvosok segítik. A felsorolt szakemberekkel, háziorvosokkal, pszichológusokkal és egyéb szakemberekkel együttműködve lépünk fel az egészségtelen táplálkozás, túlsúly, mozgás-szegény életmód és a szenvedélybetegségek káros hatásai ellen, illetve a megfelelő lelki egészségért.

Célunk a szemléletformálás s annak a tudatosítása, hogy „Az egészség érték”, amihez nem csak a fizikai egészségünk tartozik hozzá, hanem a mentális és lelki egészségünk is.

Szakmai vezetőnk Dr. Varga Péter, irodavezetőnk Szécsi Emese.

A ZEFI a kitűzött célok elérése érdekében részt vesz a kerületben megrendezésre kerülő rendezvényeken, de saját programokat és egészségnapokat is szervez. Ezeken kívül rendszeres, életvitelszintű testmozgást és táplálkozást ösztönző közösségi programokat, önismereti fejlődést nyújtó tréningeket is tartunk a kerület lakosai számára. A zuglói óvodákban egészségnevelő programokkal (egészséges táplálkozás, mozgás, kézmosás), az iskolákban szerhasználattal és szexuális neveléssel, EQ-alkalmakkal vagyunk jelen. Zugló munkahelyei részére egészségnapokat, stresszkezelő és kiégés megelőző tréningeket tudunk biztosítani igény szerint.

A ZEFI szolgáltatásai, életmódváltó programjai:

- szűrésekkel kapcsolatos tájékoztatás

- egyéni táplálkozás és életmód-tanácsadás

- BAGOLY Klub (magas vérnyomás és alvászavar) 

- Diabétesz Klub

- CÖLI klub (lisztérzékenység és más táplálékallergiák)

-Tornák

- dohányzás leszokást támogató csoportok az Amerikai úti Tüdőszűrő és Ambulancia csapatával jelentkezéswww.leszokasambulancia.hu

- kiégés megelőző tréningek

-művészetterápiás foglalkozások

- meseterápiás tréning

-érzelmi intelligencia (EQ) tréning

- Útitárs szülőklub (családdá válás, szülés, szülői szerepek)

-Boldogság tréning

-JUHAR Klub

 - egyéni mentálhigiénés tanácsadás

-gyászfeldolgozó csoportok

- Súlyfosztó klub (a fogyni vágyóknak)

- Nordic walking

- egészségnapokon részvétel munkahelyeken, óvodákban, iskolákban

 

Minden szolgáltatásunk ingyenes.

A programjainkról, szolgáltatásainkról részletesebben tájékozódhatnak facebook oldalunkon (Zuglói Egészségfejlesztési Iroda) vagy honlapunkon https://zefi.zuglo.hu/.

Vissza