Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Burány Sándor: Komplex drogstratégiára van szükség

fotó!

Az MSZP-Párbeszéd szövetség országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján rámutatott: a kőbányai Hős utcában kialakult helyzet oka a szociális válság, emiatt nyúlnak az ott élők droghoz és szerinte ezért veszélyeztetik a közbiztonságot. Az alapproblémát kezelni kell, és nem eltüntetni – emelte ki, hozzátéve: komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség, amellyel – szerinte – a Fidesz nem rendelkezik, de nem is törekszik ennek megalkotására. Ehelyett a legegyszerűbb megoldást választva – a Hős utcaiak akaratával ellentétben – fallal zárják körbe az itt élőket – hangoztatta az ellenzéki képviselő a helyszín közelében tartott sajtótájékoztatóján.

Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy Kőbánya önkormányzata mintegy 2 milliárd forint kormányzati segítséget kapott, amelyből az itt élők lakását megvásárolva, minden jogszerűen itt lakó problémáját megoldva számolhatnák fel a Hős utcai „gettót”. Ehelyett több mint 180 millió forintot fizettek valakinek a „falak” építésére – hívta fel a figyelmet. Az ellenzéki politikus szerint ez elfogadhatatlan megoldás. Ha ez a fal felépül, az az ország szégyene lesz – hangoztatta, hozzátéve, utoljára a második világháború alatt és előtt, a nyilasok és a nácik zártak be így embereket gettóba a lakóhelyükön.

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/10/28/burany-sandor-komplex-drogstrategiara-van-szukseg/

Vissza az általános hírekhez