Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Dobogón végzett a magyar projekt Bécsben

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által is támogatott bűnmegelőzési program végzett a harmadik helyen az Európai Bűnmegelőzési Hálózat Legjobb Gyakorlatok Konferenciáján. Ezen az eseményen az EU tagállamai évente bemutatják a legsikeresebb bűnmegelőzési projektjeiket.

Az Európai Unió Tanácsának osztrák elnöksége a közösségekkel való együttműködésre fókuszál, ezért 2018-ban a „Közösségi rendészet” témájába illeszkedő jó gyakorlatokat vártak a bécsi konferenciára. A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága a Szomszédom a rendőr című bűnmegelőzési programot nevezte a rangos versenyre.

A magyar pályázó, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. projektje az előkelő harmadik helyen zárt, ezzel pedig 5000 eurós pénzjutalomban is részesült.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bűnmegelőzési pályázatán elnyert támogatásból többek között egy online körzeti megbízott-kereső készült. Ez az online felület alkalmas arra, hogy az utca és házszám alapján megnevezze az adott területért felelős rendőrt, fényképes elérhetőségét az érdeklődőknek megmutassa. (http://www.zknp.hu/kereso/kmb-s-kereso).

fotó!
Adler Katalin projekt koordinátor és Dr. Christián László PhD. r. ezredes, tanszékvezető egyetemi docens (NKE)

Az NBT pályázatán nyert támogatásból a Zuglói Rendőrkapitányság 8 részes ún. Police Café sorozatot rendezett, amely a rendőrség és a közösség együttműködésének javítását szolgáló kommunikációs eszköz. Az eseményen egy asztalhoz ülnek a kerület lakosai és rendőrei azzal a céllal, hogy közös megoldásokat keressenek, és vállalásokat tegyenek a helyi közbiztonságot érintő kérdésekre. A rendezvénysorozat eredményeként a közbiztonság javításában és a bűnmegelőzésben érdekelt civilek és a rendőrség munkatársainak kapcsolati hálója jött létre, amely egyedi problémákra egyedi válaszokat képes adni.

A program hatásait vizsgáló felmérések szerint a rendőrségről kialakított képet jelentősen javította a rendezvénysorozat, és a rendőrök civilekről alkotott véleménye is pozitívan változott.

Forrás: http://bunmegelozes.info/hu/node/93

Vissza az általános hírekhez