Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Drograzziát tartottak Magyarországon

Az egész országra kiterjedő akció során közel félmilliárd forint értékű kábítószert és hamis gyógyszert foglalt le a rendőrség szeptember utolsó két hetében. A razzia idején több mint 300 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük majdnem 100 embert őrizetbe vettek, 55 elkövető letartóztatását pedig már elrendelte a bíróság. Az ATV Híradójának riportja.

Az ország legkülönbözőbb pontjain összesen 321 kilogrammnyi kábítószert, köztük 140 kiló marihuánát foglaltak le. Volt, amit már bezacskóztak, több tőre fóliasátorban, virágládákban bukkantak. Találtak amfetamint is, körülbelül kilenc kilót. Ezeknek a tudatmódosító szereknek az összértéke körülbelül félmilliárd forint. Nagy mennyiségű teljesítményfokozót is lefoglalt a rendőrség.

„Úgy tűnik, az utóbbi időben, és ez évek óta tendencia, hogy egyre nagyobb mennyiségű anabolikus szteroidra van igény, anabolikus szteroid kerül be az országba, és ezt használják” – véli Fülöpné Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főreferense.

Egy óbudai lakásban és a hozzá tartozó teremgarázsban, autókba rejtve 90 kiló kábítószert találtak. Pál Adrián, a BRFK főkapitány-helyettese szerint ezek piaci értéke elérheti a 300 millió forintot.

A III. kerületi helyszínről pisztoly is előkerült éles lőszerrel, valamint több mint egymillió forintnyi eurót, horvát kunát és magyar pénzt is lefoglaltak.

Ezeket az akciókat jórészt civilruhás nyomozók készítették elő és hajtották végre. A két hetes razziában több mint 1700 bűnügyes vett részt. A rostán fennakadtak magyarok és külföldiek is. Egyiküket nyár óta körözték: embercsempészés, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt.

A kéthetes akcióban a megelőzésre is hangsúlyt fektettek. A prevenciós szakemberek iskolákba, rendezvényekre látogattak el.

„38 ezer embert tudtunk megszólítani ezeknek a programok keretében a prevenció eszközeit alkalmaztuk, és ebben a 38 ezer emberből közel 23 ezer diák volt” – magyarázta Oláh-Paulon László, az ORFK megbízott bűnmegelőzési osztályvezetője.

A rendőrségi akció szeptember 15-től 30-ig tartott, amelybe az utolsó három napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is bekapcsolódott.

atv.hu

Forrás: https://www.atv.hu/belfold/20211008/ugy-tunik-az-utobbi-idoben-egyre-nagyobb-mennyisegu-anabolikus-szteroidra-van-igeny-drograzziat-tartottak-magyarorszagon

Vissza az általános hírekhez