Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Egy hónap alatt bele lehet halni az új drogba

Eddig nem ismert parti drogok terjednek a fiatalok között. Az új anyagok erősebbek és veszélyesebbek, mint az eddigiek.

fotó!

Andrea tavaly egy olyan növényi tápsónak hirdetett szert használt, amit azóta betiltottak, mert kiderült, hogy valójában kábítószer. Ez a fiatal nő csak annyit árul el magáról, hogy régóta él kábítószerekkel, most az új szerek miatt került kórházba.

„Mióta betiltották a mefedront, változtattak a kémiai összetételén. Nemcsak erősebb, drágább, de veszélyesebb is. Egy hónap alatt bele lehet halni. Egy hónap alatt 3 ismerősöm halt meg, egynek levágták a lábát” - mondta Andrea.

Magyarországon ezeket a szereket ma bárki törvényesen beszerezheti.

„Az Európai Unióba Magyarországon keresztül a legegyszerűbb bevinni olyan szert, ami ott már illegális, de Magyarországon még legális. Mi vagyunk egy nagyon-nagyon furcsa kiskapu és ezen jó lenne, ha változtatnánk” - mondta Zacher Gábor toxikológus.

A tiltólistát előkészítő bizottság vezetője azt mondja, nem vagyunk lemaradva az uniós szabályozástól.

„Lehet az, hogy Magyarországon nem szabályozott az anyag, de Ausztriában már igen, úgyhogy, ha beviszi Ausztriába, akkor elköveti a bűncselekményt. Magyarországon csak a forgalmazás az, ami egyes anyagoknál nem tiltott” – mondta Dr. Csákó Ibolya.

Vagyis itthon szabadon használhatja őket bárki.

Andrea azt tanácsolja a hozzá hasonló fiataloknak, hogy ne próbálják ki az új partidrogokat.

„Aki nem tudja magát jól érezni egy boros kólától, az ne menjen bulizni, mert halálos lehet. Ezt most teljesen komolyan mondtam, mert megtapasztaltam.”

A tervek szerint ősszel már az új partidrogok is felkerülnek a magyar tiltólistára.

Forrás: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/belfold/cikkek/2011/07/12/egy_honap_alatt_bele_lehet_halni_az_uj_drogba

Vissza az általános hírekhez