Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Egy tonna kábítószert foglaltak le az Ománi-öbölben

Egy tonna kábítószert foglalt le a brit haditengerészet az Ománi-öbölben – ismertette hétfőn a védelmi minisztérium Londonban.

A 15 millió font értékű drogot egy kisebb hajón fedezték fel, amelyet a nemzetközi vizeken tartóztattak fel és kutatták át a Montrose hadihajó részvételével zajló akcióban a brit tengerészgyalogosok.
A kábítószer jelentős része, vagyis 663 kilogrammnyi drog heroin volt, a csempész-szállítmányból 87 kilogramm metamfetaminból, valamint 291 kilogramm hasisból és marihuánából állt.
Ben Wallace brit tárcavezető közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a kábítószer-csempészek elleni sikeres akcióval biztonságosabbá váltak az utcák és hatalmas jövedelemforrástól fosztották meg a szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportokat.
A minisztérium szerint ez volt a brit haditengerészet legnagyobb drogfogása tavaly óta, amikor is a Montrose fregatt legénysége 2,4 tonna kábítószert foglalt le az Arab-tengeren.

Forrás: https://www.magyarszo.rs//hu/4834/kozelet_vilag/258333/Egy-tonna-k%C3%A1b%C3%ADt%C3%B3szert-foglaltak-le-az-Om%C3%A1ni-%C3%B6b%C3%B6lben-k%C3%A1b%C3%ADt%C3%B3szer.htm

Vissza az általános hírekhez