Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Elkészült a kerület drogellenes stratégiája

A stratégia eszközrendszerében kiemelt szerepet kap az egészségügy, az oktatás, az ifjúságpolitika, a gyermek- és családvédelmi szakemberek és intézmények, az civil szervezetek, az egyházak, az önkormányzat és a zuglóiak együttműködése.

A Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a szakemberek által elkészített drogellenes stratégia egyik pillére az egészségfejlesztés és a kábítószerhasználat megelőzési rendszerének fejlesztése, a kereslet csökkentése, a második a kínálatcsökkentési beavatkozások rendszerének, harmadik pedig a kezelés, ellátás, felépülés rendszerének fejlesztése.

Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke elmondta, ezen kívül hat fontos beavatkozási célt fogalmaztak meg: keresletcsökkentés, egészségfejlesztés általános, célzott és javallott prevenció, kínálatcsökkentés, gyógyítás, rehabilitáció, ártalomcsökkentés, együttműködések erősítése, partnerség, hálózatépítés, kommunikáció, média és a kutatás.

– Több, kerületspecifikus célkitűzésünk is van, ilyen a Tiszta Jövőért Alapítvány ifjúsági drogambulanciájának megvalósítása, a kutatások, és nagyon fontos a családok elérése. Tudniuk kell, hogy hova fordulhatnak, ha baj van, meg kell akadályoznunk, hogy szerhasználók váljanak a gyerekekből miután kipróbálták a drogot – hangsúlyozta Sokacz Anikó, aki kiemelte, a KEF-tagok nagyon sokat dolgoztak azért, hogy létrejöhessen a stratégia.

Forrás: https://www.zuglo.hu/elkeszult-a-kerulet-drogellenes-strategiaja/

Vissza a zuglói hírekhez