Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Hogyan befolyásolta a járvány a szerhasználati szokásainkat?

Ismét itt a Global Drug Survey, a világ legnagyobb, szerhasználati szokásokat vizsgáló felmérése. A felmérés magyar részét az ELTE kutatói koordinálják, és a korábbi évekhez hasonlóan ismét beszámolunk majd az eredményekről is.

A felmérés magyar nyelven is elérhető, teljesen anonim, és az alkohol és a kábítószer-fogyasztás rengeteg aspektusa szóba kerül benne, szóval aki belevág, az készüljön arra, hogy a kitöltés jó 15-20 percet is igényelhet. 

 

A kutatás mellé kaptunk egy rövid felvezetőt is, íme: 

„A Global Drug Survey a világ legnagyobb nemzetközi felmérése, amelynek célja a különböző korosztályok szerhasználati szokásainak megismerése. Mivel nemzetközi kutatásról van szó, egy ilyen felmérés sokat segíthet abban, hogy összehasonlíthassuk a különböző országokban, különböző kultúrákban megjelenő szerhasználati szokásokat, és megérthessük ezek eltérésének okait. 

Az idei év ráadásul, a koronavírus járvány miatt nagyon különösen alakult, így még fontosabb, hogy láthassuk mennyiben hatott a világjárvány a szerhasználati viselkedésünkre.

Az Adam Winstock pszichiáter nevével fémjelzett kutatásban Magyarországon 2013 óta vesz részt. Ha tudsz 20-25 percet szánni a kérdőív kitöltésére, itt teheted meg.”

Forrás: https://444.hu/2020/12/27/hogyan-befolyasolta-a-jarvany-a-szerhasznalati-szokasainkat

Vissza az általános hírekhez