Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

HERO-in lézershow

Drogprevenciós multimédia lézer show bemutatása a Zuglói Önkormányzat támogatásával, 2017. június 8. a Zuglói KEF-el együttműködve.
1144 Budapest, Csertő park 12

Műsorunk címe a legismertebb drog, a heroin és az angol hero=hős betűjátéka, utalva arra, hogy légy életed hőse tisztán, önmagadban, drog nélkül.

 

Kortünet, hogy a drog egyre fiatalabb korosztályokat ér el. A tudatmódosító szerek, olcsó szintetikus drogok elérték azt a növekedésben lévő generációt, akik számára a drogfogyasztás visszafordíthatatlan negatív pszichés és fizikai folyamatokat indít el. A mozaikcsaládokban élő gyermekek számára különösen nehéz a különböző értékrendekkel bíró családok között minden oldalon helyt állni, jó mintákat találni. Számukra, gyermekként igen nagy kihívás megtalálni a valódi értéket a szétváló családok különböző értékrendjei között, a teljesítményorientált iskolában, a barátok között és korunk médiája által sugárzott, szinte elvárt ideális világ képében. Célunk multimédiás lézer show előadás bemutatása, ahol a fiatalok számára rávilágítunk a drogfogyasztás veszélyeire és visszafordíthatatlan folyamataira. Célunk felhívni a fiatalok figyelmét a drog által nyújtott hamis boldogságérzetre, és irányt mutatni a pozitív kitörési lehetőségekre: a saját belső értékeik keresésére, felismerésére, az alkotás, a sport örömére, az értékteremtésre.

Eszközeink a műsor során a figyelem felkeltésére és a fontos információk élményszerű átadására az egyedi hangjátékkal kombinált multimédiás lézer fény produkció. A showtecnika legnagyobb hatású eszköze a lézer. Ezekkel a látványtechnikai és audiovizuális élményt adó eszközökkel teremtjük meg azt az atmoszférát, amivel az információval túlterhelt és megfáradt vizuális kultúrájú fiatalok figyelmét felkeltjük és a műsor során élménybe csomagolt értéket adunk át számukra. A műsor megtekintése után a fiatalokban kérdések és gondolatok formálódnak, felébresztik a vágyat a kommunikációra, és igények, kérdések fogalmazódnak meg bennük. Az előadás után egy művészetterápiás foglalkozás keretén belül megválaszoljuk ezeket a kérdéseket és rögzítjük az élményt a fiatalokban. A program célja, hogy a mondanivaló tartósan rögzüljön, ne csak átsuhanó élményként éljék meg. Ezért a többszöri foglalkozás keretén belül készült alkotásokat később egy kiállítás keretén belül is bemutatjuk, pozitív élménnyel megerősítve a fiatalokat.

Az előadás a művészetterápiás kollégákkal együtt mobilizálható és bármelyik iskolában bemutatható. Nagy örömmel visszük el a fiatalokhoz a társadalmi felelősségvállalás jegyében, ez ügyben keresse kollégánkat a 06 20 9939368-as számon, vagy érdeklődését jelezheti az info@fenyszínhaz címen is.