Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show Párbeszéddel javítható a droghelyzet 2017.06.09.

A szülők, a pedagógusok és a gyerekek közötti eszmecsere volt a témája az idei kábítószerügyi konferenciának június 9-én. A Zuglói Civil Házban megtartott, Párbeszéd a függőségről című programon szakmai előadásokon, kiscsoportos foglalkozásokon, tanácsadásokon vehettek részt az érdeklődők.

A megelőzésben van nagy szerepünk – hangsúlyozta beszédében az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola 12.b osztályának osztályfőnöke. Trábert Elvira kifejtette: a mindennapos, folyamatos jelenléttel, beszélgetésekkel próbálják megelőzni a kábítószer-fogyasztást. Iskolájukban volt rá példa, hogy egy diák elmondta, szert használ, és az is kiderült, ki terjeszti a drogot az intézményben. Az osztályfőnök szerint a problémák megoldására a szülők, a diákok és a tanárok együttműködésére van szükség.

A konferenciát szervező Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, nem lehet a szőnyeg alá söpörni a drogproblémát. Sokacz Anikó úgy gondolja, a pedagógusoknak fel kell ismerniük, ha valaki szert használ, tudniuk kell, milyen módszerekkel tudnak segíteni. – Célunk a prevenció és az útmutatás. A zugloikef.hu oldalon található szervezetek közül bárkihez fordulhatnak. A konferencián pedig megismerhetik egymás problémáját, megbeszélhetik, hogyan oldották meg a felmerülő nehézségeket, tanácsokat adhatnak egymásnak – mondta a Zuglói KEF elnöke.

A délelőtti szakmai előadásokon az addiktológia jelenlegi helyzetéről, a Szomszédom a rendőr és a Police Café programokról, valamint a családok lelki egészségéről is beszélgettek, délután pedig kötetlen foglalkozásokon adtak tanácsokat a résztvevőknek. A programot HERO-in drogprevenciós lézer show zárta.

Forrás: https://www.zuglo.hu/parbeszeddel-javithato-a-droghelyzet

Vissza a zuglói hírekhez

Kapcsolatfelvételi űrlap

Enter CAPTCHA solution
Listen to audio CAPTCHA