Fotó galéria Letölthető dokumentumok Kérdések válaszok Tagok, szervezetek Rendezvénynaptár Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drog enciklopédia HERO-in lézer show HERO-in lézer show Drog enciklopédia HERO-in lézer show Drog enciklopédia főoldal Index Zuglói KEF a ZUGRádióban! Hallgassa Online! HERO-in lézer show
Felépülési térkép

Zacher Gábor: „Napjaink szerhasználata orosz rulett”

Rendőri igazoltatás közben hunyt el egy drogfogyasztó férfi. Megszólalt a toxikológus az esetről.

Mint arról beszámoltunk, rendőri igazoltatás közben elhunyt egy férfi a 8. kerületi Baross utcában. Az őrjöngő, zavart férfihoz rendőrt hívtak,  majd igazoltatás közben elsápadt, összeesett és meghalt. A rendőrség szerint túladagolás vezetett a halálához. Zacher Gábor az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy az összes túlpörgést, vérnyomásemelkedést és szívritmuszavart okozó szer használatába bele lehet halni, és még csak nagy mennyiség sem kell hozzá.

Összességében jó esély van arra, hogy a tünetek alapján az illetőt azok a szerek vagy az a szer, amit fogyasztott, felpörgette. Ha felpörgeti, akkor arra nem csak a pszichéje fog reagálni, hanem a teste is. Fölmegy a vérnyomása, megszalad a pulzusa, és ez utóbbi lehet az, amelyik esetleg kombinálva a vérnyomás-emelkedéssel akár egy hirtelen szívhalálhoz is vezethet” – mondta el a toxikológus.

Zacher szerint az összes szer használatánál ez mindig benne van a pakliban. “Nem kell feltétlenül az, hogy valaki nagy mennyiségű szert fogyasszon, hiszen ezeknek a szereknek a fogyasztásában a bizonytalanság mindig is benne van. Nem tudom, mi van abban a tablettában, mi volt az a por, milyen mennyiség volt benne, a fogyasztás után mennyivel jelentkeznek a tünetek, hogyan szívódott föl? (…) Napjaink szerhasználata orosz rulett, most itt golyó jött ki a pisztolyból” – hangsúlyozta.

Forrás: https://nlc.hu/egeszseg/20220717/zacher-gabor-napjaink-szerhasznalata-orosz-rulett/

Vissza az általános hírekhez