NEHEZEN TANUL…

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást azzal férfival szemben, akit az eljárás kezdetén még kábítószer birtoklásával, újabb lebukása után azonban már kereskedelemmel gyanúsítottak meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy állampolgári bejelentés alapján ütöttek rajta 2021. január 13-án 21 óra 30 perckor T. Lászlón a XV. kerületi otthonában. A kutatás során a férfi hűtőszekrényéből és egy másik szekrényéből több gramm kábítószergyanús anyag került elő üvegekbe és alufóliába csomagolva. A gyanús anyagokat lefoglalták, majd átadták az igazságügyi vegyészszakértőnek további vizsgálatra.

A szakvélemény alapján a lefoglalt anyagok amfetamin és delta-9-THC tartalmú kábítószerek voltak, amelyek hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, ezért T. Lászlót a XV. kerületi nyomozók kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi akkor a bűncselekmény elkövetését elismerte, ám bővebben nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Két hónappal később a 38 éves férfit egy másik ember társaságában vonták intézkedés alá a XV. kerületi rendőrök az egyik kereszteződésben, amikor a zsebéből két alufólia pakk került elő. T. László akkor azt mondta, hogy azok speedet és marihuánát tartalmaznak. A férfi társa később azt állította, hogy heti 2-3 alkalommal vásárolt tőle 1 gramm amfetamint.

A nyomozók ismét kutatást tartottak T. László lakásán, ahol pénzt, fehér porral szennyezett pizzásdobozt, kanalat, két digitális mérleget, néhány gramm fehér port és növényi törmeléket találtak. A kirendelt szakértő ezekről is azt állapította meg, hogy amfetamin és delta-9-THC tartalmú kábítószerek voltak.

T. Lászlót a nyomozók kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de a gyanúsítás ténye miatt panasszal élt, a terhére rótt cselekmény elkövetését pedig nem ismerte el. Érdemi vallomást az üggyel kapcsolatban ezúttal sem tett.

A nyomozók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére.

Forrás: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nehezen-tanul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük