Drogok helyett zene, tánc és oldtimerek

Önfeledt szórakozási lehetőség függőségek nélkül – ez a célja a Zug-Low Rider szervezőinek, akik immár ötödik alkalommal töltötték meg a Csertő parkot. A szombat délutáni programon a helyi civil szervezetek is képviseltették magukat.

A gyerekektől a nagyszülőkig mindenki ropta a színpad előtt, szinte senki sem maradt mozdulatlan, hiszen a hangfalakból rockabilly és rock and roll szólt. Még azok is táncra perdültek, akiket nem a zene, hanem az veterán autók csábítottak a parkba. Józsa Márkot, az egyik fellépő zenekar, a Red Rooster dobosát és barátnőjét, Farkas Fannit mindkettő érdekelte. Videókat készítettek az autócsodákról, és bár Márk saját bevallása szerint nem tud táncolni, kedve támadt hozzá.

Watzker Balázs és párja pedig a közösség összetartó erejét emelte ki. Balázs elmondta, hogy a rockabilly életérzés szerelmesei közül sokan követik állomásról állomásra a zenekarokat, ők egyszer-egyszer járnak koncertre. Nagyon szeretik, a Zug-Low Ridert is, amit egy olyan szórakozási lehetőségnek tartanak, amelynek nincs káros következménye.

2023 06 17 zug low rider brp8818

A jelenlévőket délután háromkor Horváth Csaba polgármester, a program fővédnöke köszöntötte, aki előremutató kezdeményezésnek nevezte a Zug-Low Ridert, aminek – mint fogalmazott – Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke a motorja. Kiemelte, hogy a megelőzés tekintetében az elmúlt években szoros együttműködések születtek a civil szervezetekkel, a szombati esemény apropója pedig az, hogy alternatívát mutasson arra, szerek nélküli felhőtlen szórakozásra.

Az első fellépő a Pedrofon és Takáts Tamás volt, a népszerű énekes portálunknak elmondta, hogy több ismerőse, akiket jó, sőt kiváló embereknek nevezett, halt meg valamilyen tiltott szer használata miatt. Bár tinédzser korában ő is kipróbálta a kábítószert, szerinte senkinek sem szabadni használnia, mert mint ahogy fogalmazott, rettenet, s van benne valami félelmetes, megváltozik tőle az ember. Szerinte a Zug-Low Rider közvetlenül ugyan nem, de közvetetten, a Zuglói KEF egész éves munkájával már igenis hat a fiatalokra.

A folyamatosságot emelte ki Sokacz Anikó is. Rámutatott, hogy egész évben számos prevenciós programot támogat a helyi KEF. Ilyen például a szülőképzés, az önismereti csoport vagy a Szín-szív-lélek. „A rendezvényt a kábítószerellenes világnap alkalmából azért szervezzük meg, hogy alternatívát mutassunk a fiataloknak a szerek nélküli kulturált szórakozásra. Kitelepültek különböző szervezetek, akiktől tanácsokat is kérhetnek a zuglóiak, igyekszünk minden igényt kielégíteni” – fogalmazott a képviselő.

A programon egyebek mellett rendőrség, a polgárőrség, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft., a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, a Családcentrum Alapítvány munkatársai várták azokat, akiknek segítségre volt szükségük, vagy egyszerűen csak meg akarták tudni, hogy mennyi a vérnyomásuk, esetleg le szeretnének szokni a dohányzásról. A színpad előtt szinte egy percre sem állt meg az élet, hiszen amikor éppen nem koncertezett valamelyik zenekar, akkor rock and roll táncoktatás volt, vagy éppen szépségverseny, amelynek nyertese Bodnár Eszter lett.

2023 06 17 zug low rider brp8792

Idén sem maradhatott el a KEF-totó, amelyet a helyben kitöltők közül Váthy Magdolna nyert, az online megfejtést beküldők között Fülöp Emese diadalmaskodott. Előbbi nyereményét a programon részt vevő burgeres, utóbbiét Hajdu Flórián alpolgármester ajánlotta fel, aki hangsúlyozta: hagyománnyá vált, és nagy sikerrel zajlik a program, ami a kerületi prevenciós tevékenység fontos állomása. Az folyamatos munka elengedhetetlen részének nevezte a kerületben működő civil szervezeteket, cégeket, alapítványokat, hiszen úgy véli, önállóan az önkormányzat egész évben nem, vagy kevéssé hatékonyan tudná elvégezni a nélkülözhetetlen prevenciós tevékenységet.

Forrás: https://zglmedia.hu/drogok-helyett-zene-tanc-es-oldtimerek/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük