Együttműködésre van szükség az iskolai prevencióban

A tagok mellett Házlinger György, a Közép-Pesti Tankerületi Központ vezetője is részt vett a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum soron következő ülésén. A megbeszélés központjában a civil szervezetek iskolai programjai álltak.

Miután a résztvevők beszámoltak az év kiemelkedő, vagy éppen aktuális programjairól, arról beszélgettek, hogy a iskolaigazgatók, a pedagógusok visszajelzései alapján óriási igény lenne arra, hogy a különböző civil szervezetek előadásai, eseményei, prevenciós tevékenységei eljussanak a gyerekekhez, de egy törvény miatt, ezt csak az állami szervek tehetik meg. Ilyen a rendőrség, akinek jelen lévő képviselője azt mondta, egyre több felkérést kapnak, és már van evészavarral kapcsolatos előadása is, hiszen próbálnak minden területet lefedni.

Sokacz Anikó, önkormányzati képviselő, a Zuglói KEF elnöke arra kérte a tankerület vezetőjét, keressenek megoldást a problémára, mert azt tapasztalják, az iskolákban már nemcsak prevenciós tevékenységre van szükség, maga a probléma (például a különböző függőségek, testképzavar, iskolai bántalmazás) is jelen van az intézményekben. Ennek érdekében elkezdődött az együttműködés a KEF-tagok és az önkormányzat között: Házlinger György azt mondta, ha az önkormányzat felelősséget vállal egy-egy szervezetért, a programjaikért, garantálják, hogy a tevékenységük nem ütközik a törvénnyel, akkor nagy valószínűséggel engedélyt kapnak a Közép-Pesti Tankerületi Központtól arra, bemehessenek az iskolákba.

Forrás: https://zglmedia.hu/egyuttmukodesre-van-szukseg-az-iskolai-prevencioban/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük