Ifjúsági önkormányzatot szeretne a Zuglói KEF

Idei munkatervéről, 2020-as programjairól beszélgettek a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum résztvevői az év első KEF-ülésén.

Újjászervezik a munkacsoportokat, frissítik a KEF-füzetet, megszervezik a kábítószer ellenes konferenciát, megtartják a drogellenes világnapi programot, ebben az évben is 10 alkalommal láthatnak lézershow-t a gyerekek, és áprilisban elkészül az 5 éves stratégia – egyebek mellett erről tájékoztatta az ülés résztvevőit Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, a Zuglói KEF elnöke, aki szeretné, ha még szorosabb lenne a tagok közötti együttműködés. Ezért arra kérte a szervezetek, egyesületek képviselőit, hogy küldjék el programjaikat, hogy összehangolhassák a közös munkát, tájékoztathassák a kerületben élőket. Sokacz Anikó azt is hangsúlyozta, mindent megtesznek azért, hogy támogassák a területtel foglalkozó szervezeteket. A résztvevők egyebek mellett megállapodtak abban is, hogy szorosabbra fűzik a Zuglói KEF és a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda kapcsolatát, és szeretnék, ha újból lenne gyermek és ifjúsági önkormányzat, amelynek tagjait szintén bevonnák a közös munkába.

Az ülésen szó esett az Örs vezér terén kialakult helyzetről is, amivel kapcsolatban a kerületi rendőrkapitányság képviselője elmondta, a rendőrök kiemelt területe, folyamatosan járőröznek a téren. Akit atrocitás ér – és nincs a közelben rendőr -, az minél előbb forduljon egy biztonsági őrhöz, hívja a 112-t, de a ZKNP 24 órás ügyeleti számát is tárcsázhatja (+361 211 22 33).

A január 23-i programon részt vett mások mellett Hajdu Flórián alpolgármester, Kinisch Andrea, Hevér László György, Sógor László, Dr. Varga Péter önkormányzati képviselő is.

Forrás: https://www.zuglo.hu/ifjusagi-onkormanyzatot-szeretne-a-zugloi-kef/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük