Megoldásokat keres a Kábítószer Egyeztető Fórum

Online ülésen keresték a megoldást a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum résztvevői arra, hogy az eddigi telefonos lelki segítségnyújtáson túl miként támogathatná a kialakult helyzetben a gyerekeket, szülőket.

Többen is arról számoltak be, hogy megnőtt az alkoholfogyasztók száma – mondta lapunknak Sokacz Anikó, a KEF elnöke. – A Tiszta Jövőért Alapítvány vállalta, hogy kidolgoznak egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a helyzetet. Azt kértem a tagoktól, gondolkozzunk azon is, hogy a leterhelt szülőknek milyen lelki támogatást nyújthatnánk, és arra is keressük a megoldást, hogy milyen időtöltést szervezhetnénk a gyerekeknek nyárra, hiszen a szüleik nem biztos, hogy otthon tudnak velük maradni, mivel sokaknak fel kellett használniuk szabadságuk jelentős részét – folytatta.

Adler Katalin, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. munkatársa pedig elmondta, hogy a Hálózati Együttműködés és Zuglói Gyermekekért partnerszervezetei létrehozták a hegyinfo.hu oldalt, ami egyszerre kíván a XIV. kerületi szülőknek tájékoztatást nyújtani, és a városrész tizennyolc év alatti ifjúságával foglalkozó gyakorlati szakembereinek fórumot teremteni. A tervek szerint a szervezeten belül létrehoznak egy, a függőséggel foglalkozó csoportot, amibe várják a tagok jelentkezését.

Az ülésen részt vett mások mellett Kinisch Andrea önkormányzati képviselő is, aki a kialakult helyzet miatt azt kérte, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek szülei pedagógiai segítséget kapjanak.

Forrás: https://www.zuglo.hu/megoldasokat-keres-a-kabitoszer-egyezteto-forum/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük