Szakmai tanácskozást tartott a Zuglói KEF

Csaknem negyven, szombathelyi KEF-tag részvételével tartotta meg soron következő szakmai napját a helyi szervezet, amely előadásokkal, lézershow-val és workshoppal készült a programra.

A résztvevőket Horváth Csaba Zugló polgármestere köszöntötte, aki rámutatott: a KEF (Kábítószer Egyeztető Fórum)-szervezetek legfontosabb feladata a megelőzés vagyis az, hogy ha a fiatalokat droggal kínálják, kerüljék el a személyes érintkezést. – Fontos az is, hogy fel tudjuk készíteni a legveszélyeztetettebbeket arra, hogy felismerjék saját érdeküket, így szeretnénk elérni a szemléletformálásukat. Ez már a sokadik szakmai nap a kerületben, amelynek Sokacz Anikó képviselő, a Zuglói KEF elnöke a motorja – fogalmazott a polgármester.

A jelenlévők a Családcentrum Alapítvány és a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda vezetőinek előadását hallgatták meg, amelyek után megbeszélték a mindkét várost érintő problémákat. Így szó esett arról, hogy az iskolákban milyen következményei vannak, ha valakit szerhasználaton kapnak, megvitatták a szülők lehetőségeit arról, mit tehetnek, ha tudomásukra jut a gyerekeik osztályát érintő függőséggel kapcsolatos probléma, de az egészségfejlesztésről, a megelőzésről és a különböző klubok által nyújtott segítségről is konzultáltak.

Fotó: Balogh Róbert

A szombathelyi szakemberek között nemcsak szenvedélybetegséggel foglalkozó munkatársak látogattak el Zuglóba, hanem a családsegítés, a hajléktalanellátás, a gyermekjólét, gyermekvédelem, a kultúra területén dolgozók is részt vettek a szakmai kiránduláson.

Forrás: https://www.zuglo.hu/szakmai-tanacskozast-tartott-a-zugloi-kef/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük