VI. KEF-konferencia: lelki egészség – jobb tanulmányi eredmény

A lelki egészség világnapja alkalmából az iskolai lelki egészségfejlesztés volt a témája a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum VI. szakmai konferenciájának. Szó esett az iskolai egészségfejlesztés jelenéről, jövőjéről, és a civil szervezetek szerepéről is.

Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, egyben a Zuglói KEF elnöke, valamint Miskolczi Tamás EgészségPorta Egyesület vezetőjének köszöntője után Dr. Somhegyi Annamária Ph.D., Az iskolai egészségfejlesztés jelene és jövője címmel tartott előadásában arról beszélt, hogy a táplálkozás, a mindennapi testnevelés, a lelki egészségfejlesztő pedagógiai módszerek és a művészetek, az egészségfejlesztési ismeretek széles körének készséggé váló oktatása elengedhetetlen. Rámutatott, ha mindezek megvalósulnak, egyebek mellett javul a gyerekek tanulmányi eredménye, csökken a lemorzsolódás, az iskolai agresszió, javul az önismeret, az önkritika, a társas kapcsolatok. A szakember hangsúlyozta azt is, hogy a tanulmányi eredmények mellett mérni kellene a gyerekek lelki egészségét is.

 

 

Fotó: Balogh Róbert

A Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által szervezett konferenciákon már hagyomány, hogy a résztvevők open space fórumon vitatják meg az adott témát Hada Zsuzsanna pszichológus, facilitátor vezetésével. A kiscsoportos foglalkozások végső üzenete az, hogy az egyénnek, a családnak és társadalomnak egyaránt felelőssége van a lelki egészségfejlesztésben.

A program délutáni részére dramatikus játékkal készültek a szervezők.

Forrás: https://www.zuglo.hu/vi-kef-konferencia-lelki-egeszseg-jobb-tanulmanyi-eredmeny/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük