Workshop az iskolai drogprevencióról a kerületek összefogásában

Az iskolai prevenció lehetőségeinek felkutatása volt a téma a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) által szervezett workshopnak. A kérdés azért különösen fontos, mert a tavaly elfogadott jogszabály értelmében prevenciót végző szervezetek sem tarthatnak előadást az intézményeken.

Iskolán kívülre, könyvtárakba, közösségi terekbe, gyerek-ifjúsági táborokba lehet lebonyolítani ezeket a foglalkozásokat, vagy pedig a szülőkön, a pedagógusokon keresztül lehet eljutni a gyerekekhez – ötleteltek a szakemberek, akik többek között Pesterzsébetről és Ferencvárosból is érkeztek a Zuglói Civil Házba.

A résztvevők az utóbbi csoport, vagyis a pedagógusok megszólításának lehetőségeit vették számba. Arra jutottak, hogy személyes kapcsolatot kell kiépíteni az igazgatókkal, iskolapszichológusokkal, a védőnőkkel, a tankerülettel, és rendhagyó formában, de meg kell jelenni a szülői értekezleteken is. A szakemberek szerint fontos még, hogy egy-egy közösségben megtalálják a hiteles embereket.

KEF pódiumbeszélgetés 2022. - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A jelenlévők a programok mellé forrás biztosításának lehetőségein is gondolkodtak. Hisznek az alulról szerveződő kezdeményezésekben, az érintettek támogatásában, a segítő szándékban, az elkötelezettség erejében és a cégek társadalmi felelősségvállalásában.

Sokacz Anikó, a helyi KEF elnöke elmondta, eredetileg egy újabb konferenciát szerettek volna tartani, de egyáltalán nem bánja, hogy workshop lett belőle, mert így szerinte hatékonyabban tudtak dolgozni, mindenki sokkal motiváltabb lett.

Forrás: https://www.zuglo.hu/workshop-az-iskolai-drogprevenciorol-a-keruletek-osszefogasaban/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük